flipover_edited.jpg
Oefeningen
Stilteflipover

Ssst...we gaan iets leuks doen! Steeds meer leerkrachten ontdekken de voordelen van een dagelijks stiltemoment in de groep. Om rust te ervaren te midden van onrust. Om kinderen te helpen om hun stille zelf te ontdekken. Om ze te laten groeien in vertrouwen. Maar vooral omdat kinderen het erg leuk vinden om als een speelse dolfijn af en toe de diepte in te duiken! Deze oefeningen vormen een oase in de drukke schooldag. Het zijn 80 eenvoudige, speelse oefeningen, 40 voor de onderbouw en 40 voor de bovenbouw, met aansprekende illustraties voor het digibord. Of het nu om lichaamsoefeningen, verbeeldingsoefeningen of zintuigoefeningen gaat, je zult ontdekken dat het stiltemoment iets toevoegt aan de schooldag en aan het geluk van je leerlingen.

De flipover is voor 18,50 euro (excl. verzendkosten hier te bestellen).

eline-snel-stilzitten-als-een-kikker_edi
Verhalen
Stilzitten als een kikker

Net als volwassenen hebben kinderen het vaak te druk. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop? Om die pauzeknop te helpen vinden schreef mindfulnesstrainer Eline Snel het boek Stilzittean als een kikker

mediteren%20met%20kinderen_edited.jpg
Achtergrond
Mediteren met kinderen

'Mediteren met kinderen' is bestemd voor volwassenen. Het laat zien hoe
je kinderen vertrouwd kunt maken met meditatie. Het eerste deel bevat een
heldere en informatieve inleiding waarin aandacht wordt besteed aan de
kenmerken van de verschillende leeftijdscategorieën. In het tweede deel
worden diverse onderwerpen behandeld, zoals concentratie, emoties en
creativiteit. Het derde deel ten slotte gaat over de praktische
toepassing van meditatie met kinderen.

heartfulkids_edited.jpg
Oefeningen
Mindful en heartful kids

Dit  boek met levendige voorbeelden is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Door ontspannings- oefeningen en aandachttraining leert het kinderen om te gaan met stress en zich beter bewust te zijn van hun lichaam en emoties.  Mindfulness leert ons om helder bewust te zijn van wat ervaringen met ons doen. Als we vaker bewust zijn, kunnen we beter omgaan met de wisselvalligheden van het leven - juist wanneer die moeilijk of uitdagend zijn. Kinderen kunnen met de oefeningen in dit boek en de bijbehorende oefen-CD zelf aan de slag. 

wensster.jpg
Verhalen
De wensster

De wens ster maakt op een relaxte en grappige manier kinderen vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf.  Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden. 

onbeperkt%20ontspannen%20voor%20jongeren
Oefeningen
Onbeperkt ontspannen voor jongeren

Zeker ook in klassen of groepen van jongeren is er rust nodig om bezig te kunnen zijn met het doel van die klas of groep. Dit boek biedt leerkrachten en begeleiders of coaches van groepen ruim 140 korte en lange oefeningen die kunnen worden gebruikt om individuele jongeren klassikaal voor of tijdens stresssituaties (zoals toetsen en examens) te ontspannen en weer bij zichzelf terug te brengen. Het zijn praktische oefeningen die het beste van de westerse en de oosterse benaderingen combineren.

meditaties%20voor%20kinderen%20en%20tien
Verhalen
Meditaties voor kinderen en tieners

Dit boek levert een praktische bijdrage aan geschikt materiaal voor het mediteren met kinderen en tieners. Het introduceert meditaties, visualisaties en doe-meditaties op een kindvriendelijke wijze. Belangrijke thema's bij de meditaties zijn: vrede, ontspanning, het loslaten van sombere gedachtes, zelfvertrouwen en het ontwikkelen van mindfulness. Door middel van de meditaties leren kinderen zich te concentreren en ontspannen en wordt hun verbeelding aangesproken.

speleninstilte.jpg
Spelen
Spelen in stilte

'Spelen in Stilte' geeft je als leerkracht inspiratie om mindfulness spelenderwijs en op een eenvoudige manier in de klas te introduceren. 
Het doen van de mindfulnessoefeningen samen met je groep geeft een moment van rust en ontspanning, zodat je daarna met elkaar de schooldag vol nieuwe energie kunt vervolgen.

mindfulness_edited.jpg
Oefeningen
Mindfulness voor kleuters

De maatschappij waarin we leven wordt steeds drukker. Dit heeft zijn weerslag op kinderen. Ze zijn onrustig en kunnen zich op school vaak moeilijk concentreren. Ook in de kleuterklas is dit merkbaar. Kleuterjuf Inez van Goor bedacht een manier om mindfulness in de kleuterklas te integreren, teneinde aan de noodkreet om meer rust in de klas tegemoet te komen. 

klas%20in%20balans_edited.jpg
Oefeningen
Klas in balans

Het grote relaxboek voor de klas
Het uitgangspunt van dit boek is om leerkrachten te inspireren om vanuit een speelse benadering samen met de kinderen tussen de drukke uurtjes door even op adem te komen. Door middel van allerlei soorten oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen en stretchoefeningen, leren kinderen beter omgaan met concentratieproblemen, stress, frustratie, angst, boosheid, moeheid, gebrek aan creativiteit en eenzaamheid.